Mise en Place, opgericht in 1994, is inmiddels een volwassen organisatie in de hospitality branche. De organisatie heeft dankzij het vinden en opleiden van studenten inmiddels veel bekende restaurants, meerdere voetbalstadions en vele bekende festivals voorzien van hospitality talent.
Hun observatie in de markt was dat digitalisering steeds meer toeneemt, zeker bij processen als het aannemen, op contract zetten, plannen en verlonen van medewerkers. Hieruit ontstond het initiatief 'Digital Business Model'. Vanuit dit initiatief is Mise en Place op zoek gegaan naar een partij die zo veel mogelijk HR-processen digitaal en verbonden aanbiedt mét een fit op hun eigen processen. De repeterende processen waren namelijk tijdrovend en inefficiënt wanneer deze door backoffice medewerkers worden gedaan. De wens was dat deze processen geautomatiseerd en gedigitaliseerd werden, waar mogelijk.
Aan de andere kant merkten zij op dat steeds meer medewerkers digitaal bewegen. Dit bood een kans om als merk een product op de markt te brengen waarmee je alles rondom werk kan regelen, via je smartphone. Hieruit volgde een droom om een digitale community op te bouwen via social media, zodat openstaande klussen sneller worden gevuld. Digitalisatie en een connected product biedt ook kansen om de keten efficiënter te maken als het gaat om de administratieve afhandeling. Omdat Mise en Place een rol vervult als intermediair is er veel dialoog over aanvragen en planning máár ook over goedkeuring, betaling en facturatie van de gewerkte uren. Hierdoor ontstond de vraag om te onderzoeken welk portaal een oplossing had om deze handelingen te digitaliseren, korte doorlooptijden te realiseren en minder foutmarges te krijgen, allemaal door automatisering.
Hieruit volgden vele brainstormsessies om te onderzoeken hoe het product van Maqqie een mogelijke fit kon zijn als 'Digital Business Model' voor Mise en Place. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van het Maqqie-product in een 'jasje' van Mise en Place is Mise en Place in staat om hun medewerkers dezelfde stappen aan te bieden, maar dan digitaal.
Van solliciteren, contract ondertekenen, beschikbaarheid opgeven, inschrijven op shifts, vrienden uitnodigen voor shifts, verlonen, ziekmelden tot aan het opzeggen. Alles gebeurt in één app.
Mise en Place zit aan de andere kant aan het stuur door in één tool overzicht te hebben over sollicitaties, beschikbaarheid van de medewerkers, het open zetten van nieuwe shifts via de planningstool en de urenadministratie en declaraties te beheren. Vervolgens kunnen zij dit direct laten goedkeuren door hun relaties in het Client Portal.
Inmiddels heeft Mise en Place een eerste festivalseizoen achter de rug en is de piek - de Formule 1 in Zandvoort - achter de rug. Er zijn duizenden uren gewerkt én verwerkt via Maqqie en er zullen nog velen volgen. De inzichten vanuit de branche zijn meegenomen in de doorontwikkeling van het product en bieden vele generieke oplossingen voor andere branches.
Wil jij als uitzendorganisatie net als Mise en Place ook digitaliseren en automatiseren?